Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Transformacija koordinata

Autor Tema: Transformacija koordinata  (Posjeta: 1521 )

Tomislav S

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
Transformacija koordinata
« : Ožujka 30, 2010, 08:51:49 prijepodne »
Poštovanje,

imamo problema sa transformacijom koordinata. Imam tri identicne tocke, i pomocu njih izracunam transformacijske parametre.
Kada zelim transformirati koordinate detaljnih tocaka (oko 400 tocaka), javlja mi se "absolut engine error" ili "list index out of bounds".
Probao sam razne opcije, sa prepisivanjem tocke, sa dodavanjem alfanumercke vrijednosti, sa dodavanjem numericke vrijednosti. Probao sam i jednu po jednu tocku. Probao sam i prebaciti DT u TGO i opet ne uspijeva transformirati...

Molim pomoc sto prije. Dosta je hitno.

Hvala
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne Guest »

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
Re: Transformacija koordinata
« Odgovori #1 : Ožujka 30, 2010, 11:01:39 prijepodne »
Dobar dan,

možete li mi poslati navedeni primjer? Naime, nemam ništa slično sa 400 točaka za transformaciju.
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
« Odgovori #2 : Travnja 06, 2010, 08:19:30 prijepodne »
Kod meine je sve prošlo bez problema. Za kontrolu sam napravio i svoje parametre transformacije te s njima krenuo u računanje. Probajte ovaj predmet koji ste meni poslali, na vašem racunalu ponovno učitati i tada izvršiti transformaciju.
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković

Tomislav S

• **
« Odgovori #3 : Travnja 06, 2010, 08:47:18 prijepodne »
Upravo probao izbrisati predmet, i nanovo ucitati ovaj koji sam slao. Kad sam isao na transformaciju koordinata opet ista stvar... "List index out of bounds(13)".
Probao sam i zamjeniti decimalni znak u windowsima sa točke na zarez i opet probati i opet ista stvar.

Za ovaj slučaj sam se snasao u meduvremenu, ali vjerojatno ce mi trebati ponovo transformacija, pa bi bilo zgodno da znam u cemu je problem?
Imate li mozda kakvih drugih pretpostavki oko otklanjanja problema?

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
« Odgovori #4 : Travnja 06, 2010, 09:04:35 prijepodne »
Iskreno, ne. Decimalni znak tu ne igra ulogu jer ga GeoMIR4 ionako interno mijenja. Što sam ja napravio:

- otvorio detaljne točke, odabrao sve
- iz padajućeg izbornika pokrenuo transformaciju koordinata
- izabrao transformacijske parametre
- za oznake točaka nakon transformacije sam izabrao "Numerički - dodati vrijednost" i upisao 20000
- izvršio transformaciju

Stvorene su nove točke i to po logici 100 -> 20100, bez problema. Isprobat ću još na nekom drugom računalu, za svaki slučaj.
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković

Tomislav S

• **
« Odgovori #5 : Travnja 07, 2010, 07:24:10 prijepodne »
Evo probao taj identican nacin i radi.
Ali kad sam probao ponoviti neke tocke odnosno kada sam probao prepisati tocke (ostaviti isti broj) onda javi spomenutu gresku.
Isto mi gresku javlja i kad pokusam samo dodati numericki prefiks. Ali nije vazno, glavno da mi jedan od nacina radi.
Hvala

Postoji li nacin da se i visine nekako ubace u transformaciju. Odnosno postoji li nacin da sve visine tocaka koje su usle u transformaciju spusti  za odredeni iznos?
Znaci da detaljna tocka 100 (H=100.00), koja je sad postala 20100, dobije visinu 99.90?
Jer sada je 20100 bez visine

Isto me zanima moze li se negdje namjestiti da se prilikom izracuna transf. parametara zadrzi mjerilo 1.000?

LP

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
« Odgovori #6 : Travnja 07, 2010, 07:32:33 prijepodne »
Dobro jutro,

Citat:
Ali kad sam probao ponoviti neke tocke odnosno kada sam probao prepisati tocke (ostaviti isti broj) onda javi spomenutu gresku.
Isto mi gresku javlja i kad pokusam samo dodati numericki prefiks

Provjerit ću.

Citat:
Postoji li nacin da se i visine nekako ubace u transformaciju. Odnosno postoji li nacin da sve visine tocaka koje su usle u transformaciju spusti za odredeni iznos?
Znaci da detaljna tocka 100 (H=100.00), koja je sad postala 20100, dobije visinu 99.90?

Za sada ne, ali vrijedi razmisliti o ugradnji.

Citat:
Isto me zanima moze li se negdje namjestiti da se prilikom izracuna transf. parametara zadrzi mjerilo 1.000?

Samo transformacija sličnosti zadržava mjerilo, helmertova i afina ga mijenjaju i tako je u formulama te za sada to nije moguće.
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković