Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 HTRS96/TM - korekcija mjerene duljine

Autor Tema: HTRS96/TM - korekcija mjerene duljine  (Posjeta: 1127 )

Tomislav S

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
HTRS96/TM - korekcija mjerene duljine
« : Kolovoza 09, 2012, 01:27:04 poslijepodne »
Poštovanje,

imam problem kod redukcije mjerene duljine na HTRS96/TM.
Područje na kojem radim konkretan posao ima mjerilo preslikavanja 1.0003.
Kada odem na kontrolu redukcije mjerene duljine u Geomiru dobivam redukciju od 30cm na 100 metara. Da li negdje griješim ili je možda greška u implementaciji formula?

Pozdrav
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne Guest »

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
Re: HTRS96/TM - korekcija mjerene duljine
« Odgovori #1 : Kolovoza 23, 2012, 09:16:49 prijepodne »
Dobar dan,

oprostite na kašnjenju. Formule koje  sam implementirao su preuzete iz tehničkih specifikacija DGUe (točnost 10-6) i računanje njihovih primjera je uspjelo. Nažalost, imam premalo primjera za usporedbu iz stvarnih uvjeta rada. U svakom slučaju, postavke u programu moraju ovako izgledati:

Za postojeće predmete, otvoriti GeoMIR4 glavni izbornik/Svojstva predmeta:

1)    odjeljak Objekti/Zona proojekcije postaviti na 1 - HTRS96  OBAVEZNO!
2)    odjeljak Korekcije mjerene duljine/Konvergencija meridijana(Linearno mjerilo) postaviti na Državni sustav  OBAVEZNO!
3)    odjeljak Korekcije mjerene duljine/Atmosferska i Korekcije mjerene duljine/Nivo ploha mora, po potrebi uključiti/isključiti

Pri stvaranju novih premeta, kao zonu izabrati 1 - HTRS96. Nakon što je premet stvoren, namjestiti svojstva iz predhodne točke 2) i 3).

Ako možete i želite, pošaljite mi primjer zadatka i ako imate, točne vrijednosti reduciranih duljina.
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne Guest »
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković