Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Dodavanje teksta detaljnoj točci

Autor Tema: Dodavanje teksta detaljnoj točci  (Posjeta: 868 )

sinemare

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
    • http://www.geomir.org
Dodavanje teksta detaljnoj točci
« : Listopada 31, 2007, 10:30:34 poslijepodne »
turpija

Jel to samo kod mene ili definitivno Ne radi ona opcija dodavanja teksta uz detaljnu tocku, konkretno broj i visina. Kad napravim atributni blok i povezem ga, sve funkcionira.

Ali je malo neprakticno svakoj tocci posebno pomicati visinu rucno, a ako trebam npr. okrenuti vise visina odjednom, konkretno za situaciju ceste, gdje visine tocaka u profilu prate rotaciju ceste, puno je jedostavnije selektirat 20 profila i zarotirati sve visine odjednom.

I mozda ne bi bilo lose omoguciti tu opciju kod linijskog objekta, posto sad za linijske objekte postoji samo dodavanje bloka bez atributa. Konkretno za podzemne vodove, gdje bi posebno mogao definirati ispisivanje visine u posebnom layeru uz vod struje npr. tako da kad trebaju samo visine vodova, iskljucim detaljne tocke i ostanu samo pratece visine uz vod.

-------     

MiRo
Admin Group

Bok!

pogledat cu sto je s tekstovima, moralo bi raditi. No, ja sam i dalje misljenja da su blokovi s atributima bolji a i njih mozes jednostavno zakrenuti.

Atribute linijama necu dodavati jer to zahtjeva GIS pohranu podataka sto samo AutoCAD MAP moze. Najelegantnije rjesenje je neki dummy simbol s promijenjivim atributima koje snimis direktno na liniji. Taj postupak odgovara jednostavnim CAD programima a pomocu GIS programa mozes povezati linijski i tockasti objekt te preuzeti label podatke.

-------  

turpija

Poigrat cu se s blokovima jos malo...

A za linije nisam mislio dodavati atribute na blokove, vec samo tekst (kao sto se moze pridruziti tockama).

-------

MiRo
Admin Group

Da, znam na sto mislis ali to nisam predvidio u programu i to bi bio preveliki zahvat te mislim da za nece biti ubaceno. Ponavljam, u tu svrhu sam predvidio dummy blok s atributima jer je jednostavno puno prakticniji za mjerenje i obradu.

-------

turpija

Ničim izazvan tekst na točci radi ;)

Meni su zgodniji tekstovi od atributa, zato sto kod printanja kopiram ispod tekst deblje linije (boja 255), tako da kod printanja ostane kao bijeli rub oko teksta i puno je čitljivije nego kad se preklapaju linije. A to sam probao sa ovim blokovima i atributima i ne radi, mozda postoji neka druga fora, ali ju ne znam ;) tako da cu se za sada drzati tekstića ;)
E da, jel ikako moguće da blok koji ubacuje na mjesto točke, postavi na pravu visinu Z ? a linije mogu ostati na 0.00

btw kakav je to dummy blok ?

-------  

MiRo
Admin Group

postavljanje na 3D nije za sada povezan s ispisom objekata ali bih mogao to ubaciti - primjerice, sve geodetske tocke baciti u 3D, ostali simboli i linije ostaju u 2D.

dummy block - ja sam si u predlosku napravio blok koji ne sluzi nicemu osim ubacivanja raznih tekst informacija te se brise nakon sto je ta informacija obradjena.

turpija

To sa tockama u 3D bi bilo dobro, posto u zadnje vrijeme sve vise traze 3d situacije.
btw jel moguce detaljnim tockama umjesto blocka staviti samo point, ja sam napravio block sa samo jednim pointom i funkcionira, nije da nesta mijenja situaciju samo me zanima ;)

ovaj dummy block ni dalje ne kuzim, al mislim da me ni ne zanima trenutno ;)

-------     

MiRo
Admin Group

geodetska osnova mora biti block - ovako kako si ti napravio je dobro rjesenje.
Ubacit cu ispis geodetskih tocaka u 3D.
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne sinemare »