Zdravko Evo, malo sam se prebacio na novu temu koja ide ovako ...
Nakon ucitavanja podataka iz instrumenta, kodovi detaljni tocaka koje imaju upisanu dubinu (npr. kod

imaju vrijednost 8 (kod za dubinu). I to imaju sve detaljne tocke bez obzira imaju li dubinu ili su samo tocke situacije. Taj kod se pojavljuje i u tahimetrijskom i (nakon racunanja) u popisu detaljnih tocaka. Zanimljivo je da kada iste tahimetrijske (ili bilo koje) ucitam iz podataka ispisanih iz G3 ili direktno, nemaju takav problem.
-------
MiRo
Admin Group mozda nisam to predvidio u filteru mjerenih podataka. Posalji mi datoteku i mozda kratko pojasnjenje ( ne sjecam se vise tocno sto je sto )...
-------
Zdravko Poslao mail, ali odgovora nema
-------
MiRo
Admin Groupnisam dobio nikakav mail - molim, posaljite mi ponovo na
kontakt@geomir.orgPozdrav
-------
Zdravko Postovanje.
Evo, saljem Vam jedan primjer podataka mjerenja, tahimetrijski i TGo ispisane iz geomira 3 na mail. Glavni problem je razliciti prikaz tahimetrijskog obrasca kod ucitavanja podataka mjerenja iz instrumenta i ucitavanja podataka iz (ili u formatu) G3.
U prvom slucaju, u tahimetrijskom obrascu visinsku razliku (u ovom slucaju dubinu) upisuje pod 'Info1' kolonu, a kôd detaljne tocke zamjenjuje sa kôdom 8 (kôd za dubinu u ovom slucaju). Prilikom racunanja detaljnih tocaka (DT) u pregledu DT ispisuju se, pod kôd tocke kôd za vec spomenutu dubinu (kod

, a pod 'Info1' visinska razlika.
U drugom slucaju (ucitavanje iz G3), u tahimetrijskom obrascu pod kolonu 'Kod' upisuje kôd tocke (9909, kod DT, te 00 kod TGO), dok visinsku razliku (dubinu) upisuje pod ^H. Prilikom racunanja DT u pregledu DT ispisuje se, pod kôd tocke njezin stvarni kôd (9909) i dvije visine tocke koje pod H i H1, kako bi i trebalo biti.
Za sada toliko...back to you MiRo....
P.S.
Raspravljao sam o tom problemu sa kolegom i dosli smo do zakljucka da bi to sve moglo biti zbog razlicite kodne liste izmedju G3 i G4. Izgleda da G4 ima problem i kod raspoznavanja kôda stajalista. U primjeru koji sam Vam poslao krivo prepoznaje ili uopce ne prepoznaje stajaliste 10030 i 10024 (prikazuje ih kao stajaliste 1).
-------
MiRo
Admin GroupBok!
zaprimio, probat cu ovih dana i preko blagdana prokuziti stvar.
Pozdrav
-------
MiRo
Admin GroupPozdrav!
Ucitavanje dubine vodova je rijeseno, instalacijska datoteka je dostupna na stranicama.
Vezano uz brojeve stajaista - brojevi bi morali biti veci od 100000 (primjerice, uneseno stajaliste 112977 je u GeoMIRu 12977). To je tako bilo od pocetka i nema veze s tablicom kodiranja.
Pozdrav.