Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Kodovi DT nakon učitavanja mjerenja

Autor Tema: Kodovi DT nakon učitavanja mjerenja  (Posjeta: 696 )

sinemare

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
    • http://www.geomir.org
Kodovi DT nakon učitavanja mjerenja
« : Listopada 31, 2007, 11:22:13 poslijepodne »
Zdravko

Evo, malo sam se prebacio na novu temu koja ide ovako ...
Nakon ucitavanja podataka iz instrumenta, kodovi detaljni tocaka koje imaju upisanu dubinu (npr. kod 8) imaju vrijednost 8 (kod za dubinu). I to imaju sve detaljne tocke bez obzira imaju li dubinu ili su samo tocke situacije. Taj kod se pojavljuje i u tahimetrijskom i (nakon racunanja) u popisu detaljnih tocaka. Zanimljivo je da kada iste tahimetrijske (ili bilo koje) ucitam iz podataka ispisanih iz G3 ili direktno, nemaju takav problem.

-------     

MiRo
Admin Group

mozda nisam to predvidio u filteru mjerenih podataka. Posalji mi datoteku i mozda kratko pojasnjenje ( ne sjecam se vise tocno sto je sto )...

-------

Zdravko

Poslao mail, ali odgovora nema

-------

MiRo
Admin Group

nisam dobio nikakav mail - molim, posaljite mi ponovo na kontakt@geomir.org

Pozdrav

-------

Zdravko

Postovanje.

Evo, saljem Vam jedan primjer podataka mjerenja, tahimetrijski i TGo ispisane iz geomira 3 na mail. Glavni problem je razliciti prikaz tahimetrijskog obrasca kod ucitavanja podataka mjerenja iz instrumenta i ucitavanja podataka iz (ili u formatu) G3.

U prvom slucaju, u tahimetrijskom obrascu visinsku razliku (u ovom slucaju dubinu) upisuje pod 'Info1' kolonu, a kôd detaljne tocke zamjenjuje sa kôdom 8 (kôd za dubinu u ovom slucaju). Prilikom racunanja detaljnih tocaka (DT) u pregledu DT ispisuju se, pod kôd tocke kôd za vec spomenutu dubinu (kod 8), a pod 'Info1' visinska razlika.

U drugom slucaju (ucitavanje iz G3), u tahimetrijskom obrascu pod kolonu 'Kod' upisuje kôd tocke (9909, kod DT, te 00 kod TGO), dok visinsku razliku (dubinu) upisuje pod ^H. Prilikom racunanja DT u pregledu DT ispisuje se, pod kôd tocke njezin stvarni kôd (9909) i dvije visine tocke koje pod H i H1, kako bi i trebalo biti.

Za sada toliko...back to you MiRo....

P.S.
Raspravljao sam o tom problemu sa kolegom i dosli smo do zakljucka da bi to sve moglo biti zbog razlicite kodne liste izmedju G3 i G4. Izgleda da G4 ima problem i kod raspoznavanja kôda stajalista. U primjeru koji sam Vam poslao krivo prepoznaje ili uopce ne prepoznaje stajaliste 10030 i 10024 (prikazuje ih kao stajaliste 1).

-------  

MiRo
Admin Group

Bok!

zaprimio, probat cu ovih dana i preko blagdana prokuziti stvar.

Pozdrav

-------

MiRo
Admin Group

Pozdrav!

Ucitavanje dubine vodova je rijeseno, instalacijska datoteka je dostupna na stranicama.

Vezano uz brojeve stajaista - brojevi bi morali biti veci od 100000 (primjerice, uneseno stajaliste 112977 je u GeoMIRu 12977). To je tako bilo od pocetka i nema veze s tablicom kodiranja.

Pozdrav.
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne sinemare »