Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Nekoliko pitanja.....

Autor Tema: Nekoliko pitanja.....  (Posjeta: 613 )

Tomislav S

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
Nekoliko pitanja.....
« : Prosinca 14, 2007, 10:55:29 prijepodne »
Evo mene ponovo  :D
Imam nekoliko pitanja, pa krenimo redom

1. Što su C2 i C2 V u tablici sa girusnim podacima?

2. Zelim napraviti korisnicki format za tahimetrijski zapisnik. Kreiram ga pod korisnicki formati, ali ga ne mogu editirati da u njega pored ostalih podataka budu i izracunate koordinate. Niti dvoklik ni desni klik pa "promjene" na rade nista, dok to nije slucaj kod DT i TGO. Krivo radim ili je greska?

3. Ima li u geomiru mogucnost preseka pravaca (ne  lucni, naprijed ili natrag). Znaci obicni presjek pravaca. odaberem dvije tocke koje definiraju prvi pravac i dvije tocke koje definiraju drugi pravac i dobijem koordinatu njihovog sjecišta. Postoji li to?

4. I jedan osvrt na tablice TGO i DT. Recimo snimim neku tocku tahimetrijski, recimo da je to tocka 2. Sada zelim tu istu tocku izracunati na liniji (pomocu odmjeranja) tako da je dobijem za obracun površina. Prilikom racuananja geomir automatski izbaci novu koordinatu tocke 2 u DT tablicu i izbrise staru koordinatu, Da bi vidio kolika je razlika medu tim tockama, moram prvo na papir zapisati staru koordinatu tocke 2. Ili mogu novu tocku nazvati 2A i onda direktno u tablici vidjeti razliku. Ali vise nemogu preimenovati 2A u 2, nego kopipejstat koordinate (prvo y pa x py h) u tocku 2 i zatim obrisat 2A. Znaci ne mogu promjenit broj tocke, a istovremeno pojedinu koordinatu tocke i DT i TGO mogu jednostavno izmjeniti, odnosno modificirati direktno u tablici.

Ono sto bi bilo dobro:
Kod racunanja iste DT (bilo slucajno bilo namjerno), program pita zelimo li tocku promjeniti, kao kod TGO.
Ako je vec omoguceno mijenjati koordinate direktno u tablici, bilo bi lijepo da se moze i broj tocke mijenjati, barem kod DT.
Ili sve zakljucati (u tablicama) i promjenu koordinate dobiti novim unosom identicne tocke ili nekim drugim racunanjem ili sa drugog stajalista.
Prebacivanje DT u TGO je odlicna stvar, bilo bi lijepo da se moze i obrnuto .

Nemojte krivo shvatiti, ovo je samo moj osvrt i namjera je iskljucivo dobronamjerna
 :)
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne Tomislav S »

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
(Nema naslova)
« Odgovori #1 : Prosinca 14, 2007, 04:10:13 poslijepodne »
Poštovanje!

Ovako...

Citat:
1. Što su C2 i C2 V u tablici sa girusnim podacima?
Dvostruka kolimacijska pogreška za Hz i V limb

Citat:
2. Zelim napraviti korisnicki format za tahimetrijski zapisnik...
Za sada nije moguće napraviti korisnički format za tahimetrijske podatke

Citat:
3. Ima li u geomiru mogucnost preseka pravaca...
Nema za sada. Ali, kako se spremam ugraditi lučni presjek, napravit ću i presjek pravaca

Citat:
4. I jedan osvrt na tablice TGO i DT...
Istina, detaljne točke se prepisuju bez pitanja i pošto je ovo već drugi post koji to traži, ubacit ću u dogledno vrijeme neki parametar koji bi se mogao podesiti u tu svrhu. Broj točke nije moguće samo tako mijenjati jer je indeksiran ali ću ubaciti mogučnost prenumeracije određene točke, nešto kao i u TGO.

Citat:
Nemojte krivo shvatiti, ovo je samo moj osvrt i namjera je iskljucivo dobronamjerna

Kakva ljutnja? Dapače, ja sam zahvalan za svaki prijedlog ili kritiku jer je to najdirekniji način za daljni razvoj i preživljavanje programa.
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne MiRo »
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković