vladoImam nekoliko pitanja za adimistratora za geomir4:
1) Ručno sam unosio tahimetrijski zapisnik. Nakon obrade podataka prilikom printanja mi polje D_ (horizontalna duljina) ostaje prazno pa moram ručno upisati duljine u izvještaj prije printanja?! Ako želim da program prihvati promjenu tj. te naknadno upisane duljine onda dobivam onu famoznu poruku na njemačkom "Format "%P" ugultig..."
2) U izvještaj "Popis točaka geodetske osnove" se potkrala pogreška koju program naravno nedozvoljava promijenti pa piše Popis točkaka.
3) U izvještaju o stajalištima glavni tekst piše preko naziva stajališta i ostalih podataka u najgornjem dijelu, pa taj izvještaj nakon printanja izgleda kao štamaparska pogreška.
4) Bilo bi dobro da postoji mogućnost izlaznog formata detaljnih i točaka geodetske osnove u nekom tekst ili ascii formatu. Ja osobno trebam popis koordinata predati na CD-u prilikom predaje u katastar pa radim svakakve kombinacije dok to napravim.
5) Poznato je da se na terenu nemogu snimiti sve točke i da smo primorani neke koordinate ručno unijeti, a prethodno smo ih dobili konstruiranjem, odmjeranjima i sl.. Geomir4 nedozvoljava unos novih detaljnih točaka (ručno) nego automatski sve unešene (pa i iz G4cad-a) točke stavlja u točke geodetske osnove. Bilo bi dobro da je moguće i točke geodetske osnove prebacivati u detaljne. Slijedeći problem je taj što tahimetriju za ručno unešenu koordinatu nije moguće stvoriti (tu je jedna od najvećih prednosti geomira3 koji je tu mogućnost imao). Ja sam pokušao stvoriti tahimetriju kao iskolčenje no problem je taj što se mogu iskolčiti samo detaljne točke. Bilo bi dobro da program dozvoli iskolčenje i točaka geodetske osnove.
Malo sam zagnjavio, ali nadam se da ćete nam omogućiti i ispraviti ove neke stvari koje sam naveo, a do tada sam primoran koristiti još neke žnj softvere jer s geomirom4 nemogu sve napraviti. pOZDRAV
-------
MiRo
Admin GroupBok!
Ručno sam unosio tahimetrijski zapisnik. Nakon obrade podataka prilikom printanja mi polje D_ (horizontalna duljina) ostaje prazno pa moram ručno upisati duljine u izvještaj prije printanja?! Ako želim da program prihvati promjenu tj. te naknadno upisane duljine onda dobivam onu famoznu poruku na njemačkom "Format "%P" ugultig..."
Polje D_ je reducirana duljina a polje D/ kosa. Niste točno naveli kakve podatke unosite. Ja sam koristim ovakav unos često, no nikad nisam na to naišao. Molim Vas za nekakav primjer.
U izvještaj "Popis točaka geodetske osnove" se potkrala pogreška koju program naravno nedozvoljava promijenti pa piše Popis točkaka.
Ispravit ću
U izvještaju o stajalištima glavni tekst piše preko naziva stajališta i ostalih podataka u najgornjem dijelu, pa taj izvještaj nakon printanja izgleda kao štamaparska pogreška.
Meni se ne pojavljuje, a niti jedan korisnik do sada još nije dojavio pogrešku. To je vezano uz podešenja štampača.
Bilo bi dobro da postoji mogućnost izlaznog formata detaljnih i točaka geodetske osnove u nekom tekst ili ascii formatu. Ja osobno trebam popis koordinata predati na CD-u prilikom predaje u katastar pa radim svakakve kombinacije dok to napravim.
Postoji. Instalacija "za lakši početak" sadrži dva korisnička formata koja služe u tu svrhu. Ako ih nemate, mogu Vam ih naknadno poslati.
Poznato je da se na terenu nemogu snimiti sve točke i da smo primorani neke koordinate ručno unijeti, a prethodno smo ih dobili konstruiranjem, odmjeranjima i sl.. Geomir4 nedozvoljava unos novih detaljnih točaka (ručno) nego automatski sve unešene (pa i iz G4cad-a) točke stavlja u točke geodetske osnove. Bilo bi dobro da je moguće i točke geodetske osnove prebacivati u detaljne. Slijedeći problem je taj što tahimetriju za ručno unešenu koordinatu nije moguće stvoriti (tu je jedna od najvećih prednosti geomira3 koji je tu mogućnost imao). Ja sam pokušao stvoriti tahimetriju kao iskolčenje no problem je taj što se mogu iskolčiti samo detaljne točke. Bilo bi dobro da program dozvoli iskolčenje i točaka geodetske osnove.
Nije sasvim točno. Koordinate se mogu učitati i kao detaljne točke, isto tako se mogu unijeti putem G4CAD-a. Sve je pojašnjeno u uputstvu ( izbornik Datoteka/Učitavanje -ostali podaci izbornik Grafika-G4CAD/Izbornik GeoMIR ). Što se tiče tahimetrije iz koordinata za sada nema izmišljanja podataka. Iskolčiti se mogu detaljne i poligonske točke. I to je pojašnjeno u uputstvu ( izbornik Računati /unos točaka - elementi iskolčenja ).
-------
vladoPolje D_ je reducirana duljina a polje D/ kosa. Niste točno naveli kakve podatke unosite. Ja sam koristim ovakav unos često, no nikad nisam na to naišao. Molim Vas za nekakav primjer.
ja i unosim reduciranu duljinu, pa stoga pod V kut unosim 90.0000, evo primjera:
Naziv kod Hz & ;nbs p; V ; ; D ; ; D_
T29c 00 0.0000 90.0000
P1 00 111.3126 90.0000 ; ; ; ; 100.918
1 9909 124.4356 90.0000 ; ; ; ; 103.186
Kao što vidite unosio sam samo podatke za određivanje y,x koordinata, bez visine instrumenta, prizme. Ako treba mogu poslati i file iz geomira pa da vidite u cijelosti
Meni se ne pojavljuje, a niti jedan korisnik do sada još nije dojavio pogrešku. To je vezano uz podešenja štampača.
Danas sam pokusao isprintati izvjesce na drugom printer i rezultat je isti: Preko glavnog dijela izvjestaja (Stajaliste DT-P DT-Z ...) jednostavno pise prve rezultate - ako treba mogu poslati primjer.
Postoji. Instalacija "za lakši početak" sadrži dva korisnička formata koja služe u tu svrhu. Ako ih nemate, mogu Vam ih naknadno poslati.
molio bih ako mozete poslati instalaciju "Za laksi početak" jer ju nemam
Nije sasvim točno. Koordinate se mogu učitati i kao detaljne točke, isto tako se mogu unijeti putem G4CAD-a. Sve je pojašnjeno u uputstvu ( izbornik Datoteka/Učitavanje -ostali podaci izbornik Grafika-G4CAD/Izbornik GeoMIR ). Što se tiče tahimetrije iz koordinata za sada nema izmišljanja podataka. Iskolčiti se mogu detaljne i poligonske točke. I to je pojašnjeno u uputstvu ( izbornik Računati /unos točaka - elementi iskolčenja ).
Pokusao sam ponovo i ručno nemogu unijeti koordinatu u detaljne točke jer nema takve mogućnosti.
Iskolčiti nisam također mogao i dobio sam poruku da detaljna točka P2 (poligon kojega sam htio iskolčiti) ne postoji. podaci su bili unešeni na slijedeći način:
P1
/
T45C
T17C
*
P2
1
2
3
-------
MiRo
Admin GroupBok!
vidio sam, greska je u programu. Ispravit cu.
Danas sam pokusao isprintati izvjesce na drugom printer i rezultat je isti: Preko glavnog dijela izvjestaja (Stajaliste DT-P DT-Z ...) jednostavno pise prve rezultate - ako treba mogu poslati primjer.
Ovo i dalje ne kužim... Skenirajte mi ispis i pošaljite.
molio bih ako mozete poslati instalaciju "Za laksi početak" jer ju nemam
download stranica na geomir.org, G4 Pocetak. No, instaliranje na vec konfigururani GeoMIR4 nije preporucljivo. Naknadno cu postaviti samo korisnicke formate.
Pokusao sam ponovo i ručno nemogu unijeti koordinatu u detaljne točke jer nema takve mogućnosti.
istina, to ne postoji, ali ugradit ću naknadno.
Iskolčiti nisam također mogao i dobio sam poruku da detaljna točka P2 (poligon kojega sam htio iskolčiti) ne postoji. podaci su bili unešeni na slijedeći način:
P1
/
T45C
T17C
*
P2
1
2
3
Sto se tice iskolcenja, prebacite zvjezdicu iza P2 i biti ce u redu.