snajderMalo sam radio u Geomiru ali mi dosta toga ne radi
kod stvaranja podataka nemogu mu zadati orijentaciju jer stalno javlja koordinate točke nisu pronađene.
kod računanje površina nemože zaokružiti na cijeli kvadrat te izvještaj koji editiram nemogu pohraniti, te mi fali red za upis katastarske opčine, mogu upisati samo broj parcele
kod računanja priključka na visinu nedozvoljava pohranu visine uvjek baca nekakvu grešku No argument for formad"%s", a nepostoji mogučnos izračuna slijepog visinskog vlaka.
kod preračunavanja detaljnih točaka ne javlja razlike između stare i nove
kod učitavanja zos-a iz G3 javlja grešku te neče učitati arhivirani predmet
kod kodiranja nedozvoljava promjenu imena kodu što je dosta nezgodno, kada ga kreiram sve mogu mjenjati osim njegovo ime
nemogu ispisati detaljne točke od nekog broja do nekog broja več ih moram obilježavati pa ako trebam ispisati 100 točaka od 2000 zadaje mi dosta muke
To bi za sada bilo sve, pa ako ikako možete pomozite
-------
MiRo
Admin GroupPozdrav,
kod stvaranja podataka nemogu mu zadati orijentaciju jer stalno javlja koordinate točke nisu pronađene.
pri stvaranju podataka postoji razlikovanje detaljnih tocaka od tocaka geodetske osnove i to unosom vrijednosti u stupac za kod. Ako je kod "00" ( dvostruka nula ), preuzimaju se podaci iz tablice tocaka geodetske osnove, a za sve ostale kodove preuzimaju se koordinate iz tablice detaljnih tocaka.
kod računanje površina nemože zaokružiti na cijeli kvadrat te izvještaj koji editiram nemogu pohraniti, te mi fali red za upis katastarske opčine, mogu upisati samo broj parcele.
Pri unosu prvog retka u popis tocaka, znak ";" znaci novi red te na taj nacin mozete unijeti i naziv opcine. Istina, zaokruzivanje povrsine nije na cijeli kvadrat ali se izvjestaj moze pohraniti i nakon toga editirati u GeoMIR-u ili izvjestaj ispisati u RTF datoteku ( postupak opisan u uputstvu ).
kod računanja priključka na visinu nedozvoljava pohranu visine uvjek baca nekakvu grešku No argument for formad"%s", a nepostoji mogučnost izračuna slijepog visinskog vlaka.
Pohrana visine bi morala raditi - koristim je nekoliko puta dnevno i nijedan drugi korisnik se nije pozalio. Probajte instalirati najnoviju verziju. Osim toga, racunanje slijepog visinskog vlaka postoji ( postupak opisan u uputstvu ).
kod preračunavanja detaljnih točaka ne javlja razlike između stare i nove.
istina, tako je program zamisljen otpocetka. Opisite mi, molim Vas, slocaj kada bi to trebalo.
kod učitavanja zos-a iz G3 javlja grešku te neče učitati arhivirani predmet.
ZOS je format GeoMIR-a 2000 i on nije podržan. Možda se radi o formatu GMZ?
kod kodiranja nedozvoljava promjenu imena kodu što je dosta nezgodno, kada ga kreiram sve mogu mjenjati osim njegovo ime.
nemogu ispisati detaljne točke od nekog broja do nekog broja več ih moram obilježavati pa ako trebam ispisati 100 točaka od 2000 zadaje mi dosta muke.
istina, pribiljezit cu prijedloge.
Nadam se da su vam odgovori pomogli.
-------
snajderOpet ja
iskreno kod stvaranja je sve uredu ali povremeno ne prepoznaje stajalište, neznam kako ali je sada dobro.
korigirani odnosno editirani izvještaj ne dozvoljava pohranu odnosno da se editirati ali kao takav se ne pohranjuje vec javlja gresku Format "%P" invalid or incompatible with argument.
opis kada bi mi trebao javiti da mjenja detaljnu točku, kada na jednom stajalištu imam dvije ili više puta snimljenu točku s istim brojem, takva greška kod mjerenja je rjetka ali ja poznajem ljude kojima se to učestalo dešava pa na kraju fale neke točke a ne fale več su snimljene s istim brojem, a geomir ne upozorava da prepisuje točke, a također ima slučajeva gdje koristimo dvije mreže lokalnu (izjednačenu za područije gradilišta) i državnu.
kod učitavanja točaka iz drugog predmeta povremeno izbaci neku grešku pa ugasim geomir i ponovno ga upalim onda su učitane točke i sve normalno funkcionira.
Što se tiče priključka na visinu ne radi ni s novom verzijom mogu Vam poslati konkretan primjer s sedam vizura i ne zeli izracunati odnosno sračuna prikaže mi odstupanja ali ne želi pohraniti, vec ja prepišem pa ručno upišem u točke geodetske osnove, a na slijepi visinski vlak sam mislio da ukucam stajaliste bez orijentacije i sracunam visinu neke točke
-------
MiRo
Admin Group Mislim da bi bilo najbolje da mi pošaljete konkretan primjer na
kontakt@geomir.org . Javit ću se cčm isprobam o čemu se radi.
Vezano uz brojeve detaljnh točaka - moguće je izvrštiti sljedeće radnje, dostupne desnim klikom miša na popis stajališta:
1 - Pretraga za dvostrukim brojevima DT
2 - Prenumeracija DT
Za sada nemam u planu ubaciti upozorenja o prepisivanju DT.