Molio bih pomoć oko izrade profila u G4cadu.
Na terenu sam kodirano snimao vodotok po poprečnim profilima. Vrh nasipa, dno, rub vode, dubinu uz jednu obalu i onda na drugog figuranta drugu obalu. Obradom u geomiru sam dobio profile spojene polilineom i točke u blokovima LS01 i sl.
U G4cadu sam pretvorio polilinije u direktno mjerene i on ih je ubacio u neki svoj lajer. Tada sam povukao poliliniju koja je išla kao nekakva os vodotoka i dogodilo se slijedeće:
1. od 15 snimljenih profila, G4cad je povukao samo 7 i to ne po redu nego je neke jednostavno preskočio,
2. kod iscrtavanja profila, žutu liniju, koja predstavlja os, je nacrato na nekim profilima u krajnjoj bočnoj točki, iako sam provjerio da bi na tom profilu profil izgledao kao školski primjer,
3. kod iscrtavanja uzdužnog profila, stavio je visinu jednaku na svakoj točki, to je bila visina na kojoj počinje referenta linija-os, a uzdužni je izgledao kao ravna linija.
Pokušao sam u protekla 2 dana čitati pomoć i pokušavao sve i svašta.
Negdje sam našao da bi referentna linija, os vodotoka u ovom slučaju, trebala početi i završiti na referentnoj točki, pa sam iskopirao 2 točke s visinom, na početku i kraju osi, za koje sam pretpostavio da su dubina rijeke. Opet mi je napravio iste greške pod 1. i 2.
Mislio sam da je problem u detaljnim točkama koje su u bloku pa sam iskartirao lokalne koordinate iz geomira u lajerima G4_DP i dr. spojio polilinijama poprečne profile, preko njih povukao referentnu poliliniju i onda mi je iscrtao sve profile, bez preskakanja, ali se javljala pogreška pod 2.
Pokušao sam napraviti jedan radni zadatak u kojemu sam snimao uski vodotok i dno, centar, os potoka. Kasnije u obradi sam taj centar, os pospajao i definirao kao referentnu liniju. Dobio sam malo ljepši prikaz, ali mi je opet neke poprečne iscrtao kao da profil počinje s najdubljim dijelom vodotoka i onda se diže na nasip, kao da nisam niti snimio drugu stranu.
Kako u geomiru nacrtati poprečne i uzdužne profile? Jesu li polilinije koje dobijem kodiranim snimanjem 2 ili 3D? Jel treba sve raditi s G4_DP i spajati polilinije u G4cadu ili je moguće raditi i u AutoCAD-u?