Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Stvaranje 3D situacije

Autor Tema: Stvaranje 3D situacije  (Posjeta: 447 )

sinemare

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
    • http://www.geomir.org
Stvaranje 3D situacije
« : Listopada 31, 2007, 10:36:23 poslijepodne »
turpija

Ovako stoje stvari, trebam napraviti 3d situaciju iz 2d polilinija, imam tockice u 3d, i sada te tockice rucno spajam sa 3d polilinijom. Pa me zanima jel postoji neka fora da se ili polilinija razbije na obicne linije i "podigne" na tocke samo po Z koordinati ili da se od 2d polilinije stvori 3d polilinija i "slomi" visinski u tim tockicama ?

Vjerovatno bi bilo komplicirano napraviti jednu od ove dvije varijante direktno u geomiru, ali mozda je to izvedivo sa onim skripticama u acadu (lisp), ako je, mozda vec postoji neko rjesenje ... jel za prebacit rucno cijelu situaciju ceste u 3d treba puuuuuno vremena ;)

-------  

MiRo
Admin Group

bok!

upravo to radi GeoMIR4 kada stvaras 3D model reljefa iz situacija. Rezultat toga su 3D trokuti.

Moguce bi bilo pohraniti taj medjukorak gdje se stvaraju 3D LINE i POINT objekti. Jel to sto ti trebas?

turpija

Hm, kada se stvara 3d reljef, onda geomir spaja svaku susjednu tocku sa linijom, a meni treba samo "pomaknuta" na pravi Z vec formirana polilinija (ili linija) koja je na 0,0.

-------  

MiRo
Admin Group

ok, napravit cu ali ne znam tocno kad. Koliko ti je to hitno?

-------

turpija

Ma nije hitno, ovo sto sam trebao napraviti je gotovo.

Evo kako to izgleda u konacnici, sve snimljene polilinije su zamjenjene 3d polilinijama na pravoj visini a ovi prateci blokovi su ostali na 0, sto ionako nema veze.

-------

MiRo
Admin Group

... u pripremi ...
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne sinemare »