turpijaOvako stoje stvari, trebam napraviti 3d situaciju iz 2d polilinija, imam tockice u 3d, i sada te tockice rucno spajam sa 3d polilinijom. Pa me zanima jel postoji neka fora da se ili polilinija razbije na obicne linije i "podigne" na tocke samo po Z koordinati ili da se od 2d polilinije stvori 3d polilinija i "slomi" visinski u tim tockicama ?
Vjerovatno bi bilo komplicirano napraviti jednu od ove dvije varijante direktno u geomiru, ali mozda je to izvedivo sa onim skripticama u acadu (lisp), ako je, mozda vec postoji neko rjesenje ... jel za prebacit rucno cijelu situaciju ceste u 3d treba puuuuuno vremena

-------
MiRo
Admin Groupbok!
upravo to radi GeoMIR4 kada stvaras 3D model reljefa iz situacija. Rezultat toga su 3D trokuti.
Moguce bi bilo pohraniti taj medjukorak gdje se stvaraju 3D LINE i POINT objekti. Jel to sto ti trebas?
turpijaHm, kada se stvara 3d reljef, onda geomir spaja svaku susjednu tocku sa linijom, a meni treba samo "pomaknuta" na pravi Z vec formirana polilinija (ili linija) koja je na 0,0.
-------
MiRo
Admin Group ok, napravit cu ali ne znam tocno kad. Koliko ti je to hitno?
-------
turpija Ma nije hitno, ovo sto sam trebao napraviti je gotovo.
Evo kako to izgleda u konacnici, sve snimljene polilinije su zamjenjene 3d polilinijama na pravoj visini a ovi prateci blokovi su ostali na 0, sto ionako nema veze.
-------
MiRo
Admin Group ... u pripremi ...