vlado Pitanje br.:
1)Kad pokušam prenumerirati detaljnu točku onda mi to ne dozvoljava. Mogu joj promjeniti koordinate i kod, ali broj ne. Jel postoji kakav način?
2) Meni se događa kad obradim i dobijem detaljne točke te ih u G4CAD-u otvorim naredbom "Učitavanje lokalnih koordinata" svaka DT i poligoni, ukoliko ne radim s visinama, imaju visinu 9999.99. Jel to uvijek tako ako ne unosim visinu poznatih točaka geodetske osnove?
3) Npr. U G4cad-u kad pripremam iskolčenje, tj. kad otvorim neki .dwg i na njemu označim "Na zaslonu" nove DT i TGO, kad ih editiram i mjenjam po redu na crtežu DT-ove u 1, 2, 3 ... onda mi G4cad ugasi mogućnost zumiranja skrolom na mišu. Znači zumiranje mi radi dok ne započnem editirati blokove DT i TGO. Nakon toga je moguće zumirati samo naredbom G4Cad-a.
-------
MiRo
Admin Group Bok!
Kad pokušam prenumerirati detaljnu točku onda mi to ne dozvoljava. Mogu joj promjeniti koordinate i kod, ali broj ne. Jel postoji kakav način?
prenumeriranje DT nije predvidjeno jer sam predpostavio kako su DT ionako rezultat racunanja a unutar tahimetrije je prenumeracija moguca. No ako treba, ubacit cu tu opciju u sljedece izdanje.
Meni se događa kad obradim i dobijem detaljne točke te ih u G4CAD-u otvorim naredbom "Učitavanje lokalnih koordinata" svaka DT i poligoni, ukoliko ne radim s visinama, imaju visinu 9999.99. Jel to uvijek tako ako ne unosim visinu poznatih točaka geodetske osnove?
posto G4CAD nema onaj matematicki NAN ( not a number ) ubacio sam nemogucu visinu da ima nekakvu vrijednost. Namjerno nisam stavljao 0.0 jer to smeta kolegama s mora koji rade na nadmorskoj nuli.
Npr. U G4cad-u kad pripremam iskolčenje, tj. kad otvorim neki .dwg i na njemu označim "Na zaslonu" nove DT i TGO, kad ih editiram i mjenjam po redu na crtežu DT-ove u 1, 2, 3 ... onda mi G4cad ugasi mogućnost zumiranja skrolom na mišu. Znači zumiranje mi radi dok ne započnem editirati blokove DT i TGO. Nakon toga je moguće zumirati samo naredbom G4Cad-a.
to je do graficke kartice jer kod ostalih korisnika radi najnormalnije
Pozdrav