Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Izrada tahimetrijskog zapisnika

Autor Tema: Izrada tahimetrijskog zapisnika  (Posjeta: 1184 )

sinemare

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
    • http://www.geomir.org
Izrada tahimetrijskog zapisnika
« : Listopada 31, 2007, 10:42:43 poslijepodne »
bdjanis

BOK.

U SVEZI IZRADE TAHIMETRIJSKOG ZAPISNIKA IZ KOORDINATA DET. TOČAKA (OPCIJA CTRL+ALT+D).

ČINI MI SE DA JE NEŠTO KRIVO U ZAPISNIKU ŠTO SE TIČE KOSIH DUŽINA I VERTIKALNIH KUTEVA.

DA KOD UPISIVANJA U TABLICU BROJEVA DET. TOČAKA ZA KOJE ŽELIMO NAPRAVITI ZAPISNIK, POSTOJI MOGUĆNOST AUTOMATSKOG UPISIVANJA ILI UČITAVANJA TIH TOČAKA ILI TO VEĆ IMA A JA NE ZNAM.

POZDRAV.

BRANKO.

-------  

MiRo
Admin Group

Postovanje!

Upravo sam provjerio izradu zapisnika iz mojih mjerenih podataka i dobio sam rezultate unutar 1/10 milimetra (polozajno i visinski). Napravio sam sljedece:

- otvorio jedan postojeci predmet, snimljen tahimetrijski
    - startao stvaranje podataka, unio stajaliste, vizure i nekoliko postojecih, snjimljenih tocaka. Uzeo sam varijantu koja nije na terenu moguca jer se ne dogleda
    - prenumerirao tocke sa novodobivenog stajalista (da se ne bi ponavljale) te ih izracunao putem stvorenih mjerenih podataka
    - usporedio stvarne i dobivene podatke - sva "odstupanja" su unutar 1/10 milimetra

Matematicki je sigurno sve u redu.

Sto se tice unosa tocaka, za sada je moguce samo utipkavati brojeve, sto je i ligicno jer korisnik mora odluciti koje tocke unosi. Ako bi Vama olaksalo unos, mogao bih napraviti nesto kao unos podrucja ( npr. od tocka 1000 do tocke 1010 zaredom ).

Pozdrav!
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne sinemare »