bdjanis
BOK.
U SVEZI IZRADE TAHIMETRIJSKOG ZAPISNIKA IZ KOORDINATA DET. TOČAKA (OPCIJA CTRL+ALT+D).
ČINI MI SE DA JE NEŠTO KRIVO U ZAPISNIKU ŠTO SE TIČE KOSIH DUINA I VERTIKALNIH KUTEVA.
DA KOD UPISIVANJA U TABLICU BROJEVA DET. TOČAKA ZA KOJE ELIMO NAPRAVITI ZAPISNIK, POSTOJI MOGUĆNOST AUTOMATSKOG UPISIVANJA ILI UČITAVANJA TIH TOČAKA ILI TO VEĆ IMA A JA NE ZNAM.
POZDRAV.
BRANKO.
-------
MiRo
Admin GroupPostovanje!
Upravo sam provjerio izradu zapisnika iz mojih mjerenih podataka i dobio sam rezultate unutar 1/10 milimetra (polozajno i visinski). Napravio sam sljedece:
- otvorio jedan postojeci predmet, snimljen tahimetrijski
- startao stvaranje podataka, unio stajaliste, vizure i nekoliko postojecih, snjimljenih tocaka. Uzeo sam varijantu koja nije na terenu moguca jer se ne dogleda
- prenumerirao tocke sa novodobivenog stajalista (da se ne bi ponavljale) te ih izracunao putem stvorenih mjerenih podataka
- usporedio stvarne i dobivene podatke - sva "odstupanja" su unutar 1/10 milimetra
Matematicki je sigurno sve u redu.
Sto se tice unosa tocaka, za sada je moguce samo utipkavati brojeve, sto je i ligicno jer korisnik mora odluciti koje tocke unosi. Ako bi Vama olaksalo unos, mogao bih napraviti nesto kao unos podrucja ( npr. od tocka 1000 do tocke 1010 zaredom ).
Pozdrav!