turpija
kako definirati iscrtavanje geodetskih tocaka, htio bih staviti neki blok i određen font, ali ne uspjevam skuzit kako, a i sad sam malo isprobavao ispis i uopce ne ispisuje tgo u crtez, ni sa standard temom kodiranja ... jel to neki bug il sam ja nest smrdo ?
pozdrav
-------
MiRo
Admin Group
pa, mislim da si ti nesto "smrdo". Fontove za geodetske tocke rijesi redefiniranjem blokova u predlosku. Ako trebas originalnu temu kodiranja, javi.
-------
turpija
hm, lako moguce, al nema veze ... kako se uopce definira geodetska tocka ispocetka ...
pokusavao sam napraviti novi kod "GT" i stavio lokalnu geodetsku tocku, i negdje u tom procesu sam dobio ispis (i to samo jednom) ali ni sam ne znam kako ...
sad sam definirao ispis bloka i teksta u tom "GT" kodu, ali nista ne dobivam ...
i jos jedna stvar, ne zeli mi ispisati detaljne tocke u određenom fontu (textstyle), kojeg sam naravno definirao u predlosku nego iskljucivo ispisuje u trenutno aktivnom (current) ...
-------
MiRo
Admin Group
bok!
mozda je najbolje da na nekom racunalu frisko instaliras G4, onaj sa podacima za laksi pocetak, te jednostavno provjeris o cemu se radi.
Sto se tice textstyle, provjerit cu o cemu se radi.
-------
turpija
dobro, mogu probati ponovno instalirati na cistom stroju.
ali me zanima kak se definiraju geodetske tocke, jel moram definirati neki novi kod (koji?) jel u onim standardnim temama ne vidim uopce da se spominje geodetska tocka osim detaljne.
-------
MiRo
Admin Group
Pogledaj kodove 80, 81, 82. To su definicije TGO, one ovise o vrsti tocke, znaci za polarne, male, poligonske tocke treba zasebna definicija koda.
-------
turpija
pogledao sam te kodove i sve je jasno, samo sto za njih pise "public - tp", "public - ep", "private" ... a ja kod definiranja novih kodova imam izbor: lokalne, drzavne i detaljne tocke (i podvrste za svaku) ...
stavio sam geomir na jedan cisti stroj i pokusao ispisati onaj "tahimetrija" predmet u stadardnim temama i ne izbacuje TGO ...
a naravno ni u mojoj temi gdje sam definirao kod 98 kao lokalne tgo ... jel to ima veze sa kodom ? jel mogu staviti npr "T1, T2 ..." kod ?
i da, definicija TGO koda (98) je ista kao i detaljne tocke, nista specijalno, text za broj i text za visinu tocke, i kruznica kao blok, detaljne tocke tako sljakaju kao kod 99, a tgo nece ...
-------
MiRo
Admin Group
jos nisam stigao, ali pogledat cu ovih dana u cemu je stvar