Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 G4 - Razna pitanja

Autor Tema: G4 - Razna pitanja  (Posjeta: 549 )

sinemare

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
    • http://www.geomir.org
G4 - Razna pitanja
« : Listopada 31, 2007, 09:01:26 poslijepodne »
Zdravko

Bok. Malo sam počeo raditi u G4 i imam jako puno pitanja. U ranijoj verziji (3) radim već više od 2 godine. Bilo je nekih sitnih nedostataka, ali dobro mi je služila. Do sada je nova verzija u prednosti jedino u grafičkom sučelju. Desni klik ima napokon neku funkciju (pohvala izbornicima)te napokon mogu imati nekoliko tablica otvorenih pred sobom, a sa tim i potpunu kontrolu nad procesom računanja, ali....do računanja (glatkog, bez raznih upozorenja) još nisam došao. O podršci za podatke i baze ranije verzije (3) neću pričati jer smo Vas već kontaktirali na tu temu.

Nego, započeti ćemo sa nečim jednostavnim.

1) Kuda je nestalo jednostavno računanje slijepih vlakova? Tahimetrijski obrazac (iz Vašeg primjera) sadrži i orijentaciju i slijepu točku te njihove koordinate postoje u tablici TGO. Što znači poruka :"Računanje ne može biti provedeno! Premalo podataka." I ne spominjite mi ORI smjerove! Zar više nije dovoljna jedna ORI, stajalište i jedna slijepa točka?

2) Iz kojih sve razloga ne bi radilo završno osiguranje radnog zadatka?

3) I za kraj nešto o formama i prijevodu. što znači forma sa upozorenjem i tekstom :"Zugriffsverletzung bei Adresse 005EF733 in Modul 'GEOMIR.EXE'. Lesen von Adresse FFFFFFFF."? I nikako se vratiti u normalu. Morao sam zatvoriti Geomir na 'silu'.

Sa veseljem čekam odgovore, reakcije i slično. Imam još pitanja, ali za sada toliko..

Pozdrav...

-------  

MiRo
Admin Group

Citat:
Kuda je nestalo jednostavno računanje slijepih vlakova? Tahimetrijski obrazac (iz Vašeg primjera) sadrži i orijentaciju i slijepu točku te njihove koordinate postoje u tablici TGO. Što znači poruka :"Računanje ne može biti provedeno! Premalo podataka." I ne spominjite mi ORI smjerove! Zar više nije dovoljna jedna ORI, stajalište i jedna slijepa točka?

računanje slijepih vlakova je isto kao i u G3, cak je ista i ikona i radi s samo jednom ORIjentacijom.

Citat:
Iz kojih sve razloga ne bi radilo završno osiguranje radnog zadatka?

učitavanje postojećih G3 predmeta direktno bit će ugrađeno u sam GeoMIR4.

Citat:
I za kraj nešto o formama i prijevodu. što znači forma sa upozorenjem i tekstom :"Zugriffsverletzung bei Adresse 005EF733 in Modul 'GEOMIR.EXE'. Lesen von Adresse FFFFFFFF."? I nikako se vratiti u normalu. Morao sam zatvoriti Geomir na 'silu'.

Ovo sa rušenjem programa nije mi jasno, trebao bih točno znati u kojem tenutku je došlo do toga.

-------       

Zdravko

Ok. Riješio sam računanje slijepih vlakova.
--
Rušenje se dogodilo kod obrade jednog mog predmeta. Kako nisam mogao direktno učitati podatke iz starijih poslova, izbacio sam kor TGO i tahimetriju iz G3, te ih učitao u novi posao napravljen u G4. Pokušao sam računati ORI smjerove kada je počelo. Prvo mi se pojavila forma sa smjerovima, ali u poljima 'Sredina....' i 'Nesuglasica....' nije bilo podataka, nego nešto kao 'lbl....' i slično (pretpostavljam imena varijabli iz programa ili baze podataka).
--
Niste mi odgovorili na pitanje o završnom osiguranju (Pohrana predmeta). Iz kojih sve razloga ne bi pohrana radila. Cijeli proces prođe bez problema. Formira se txt izvještaj u kojem piše gdje je pohranjeni predmet, ali njega nema nigdje.
--
Učitavanje podataka iz instrumenta - Sokkia. Da li će biti podržani i ti instrumenti (SDR ekstenzija)?

Zahvaljujem unaprijed..

-------  

MiRo
Admin Group

Citat:
Niste mi odgovorili na pitanje o završnom osiguranju (Pohrana predmeta). Iz kojih sve razloga ne bi pohrana radila. Cijeli proces prođe bez problema. Formira se txt izvještaj u kojem piše gdje je pohranjeni predmet, ali njega nema nigdje.

postoji bug pri pohrani predmeta. Biti ce otklonjen u sljedecem izdanju.
Sokkijin format SDR33 biti ce prvi sljedeci format stanice koji cu napraviti. I on ce biti u sljedecem izdanju.

Citat:
a kada ce biti sljedece izdanje ?

Za par dana. Uvedene su još neke ispravke te preinake pri izgledu izvještaja. Kada napravim SDR33 odmah ćemo izbaciti verziju.

-------    

Zdravko

Evo mene opet. Ovaj put je riječ o G4CAD-u. Prilikom pokretanja (iz Vašeg primjera) javlja mi se poruka 'Gleitkommadivision durch Null.', a poslije slijedi već legendarni ':"Zugriffsverletzung bei Adresse 10077312 in Modul VECAD.DLL. Lesen von Adresse FFFFFFFF." Tada nikako ne mogu maknuti G4CAD osim da prekinem rad samog programa G4.  

-------  

MiRo
Admin Group

bok!

u srijedu ili četvrtak bit će novo izdanje. Nego ovo sa 'Gleitkommadivision durch Null.' - što ste startali u G4CAD-u?  Neku GeoMIR radnju ili se pojavilo pri crtanju?

-------    

Zdravko

Jednostavno sam samo otvorio G4CAD i pokušao otvoriti neki crtež.  

-------  

MiRo
Admin Group

ne bi smjelo biti. Nego, nova verzija bit će postavljena preko vikenda, vidjet ćemo ako će raditi. Ako ne, bilo bi dobro kad bi mi poslali crtež koji ste probali otvoriti.

Pozdrav
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne sinemare »