Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Izvještaji

Autor Tema: Izvještaji  (Posjeta: 613 )

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
Izvještaji
« : Veljače 18, 2008, 12:30:52 poslijepodne »
Poštovane kolegice i kolege!

Smatram kako je došlo vrijeme malo prepraviti izgled izvještaja. Kada sam počinjao razvoj GeoMIR-a u inačici 4, u programski kod sam uključio kontrolu koja mi se tada činila najpogodnijom. Danas je ista već zastarjela i našao sam jednu bolju i moderniju. Kada sam već kod mijenjanja programskog koda, dobro bi bilo razmisliti i o samom izgledu izvještaja. U tu svrhu sam napravio primjer kako bi izgledali novi izvještaji, a dostupan je ovdje:

http://http://www.geomir.org/g4_izvjestaji_novo1.pdf

Uglavnom je promijenjeno zaglavlje te dno izvještaja dok samo «tijelo» ostaje za sada nepromijenjeno. Primjetit ćete da kod izvještaja koji se protežu na više od jedne stranice, samo na prvoj je cjelokupan naslov. U dnu je uvijek isto – predmet, vrsta izvještaja, stranica unutar izvještaja te ukupan brojač stranica.

Za vas kao korisnike novi izvještaji imali bi prvenstveno bolji preview prozor te direktan ispis u RTF i PDF datoteke. Tako ne bi svaki izvještaj u RTF bio ispisan sam za sebe nego u jednoj datoteci bi bili svi izvještaji.

Sve savjete ću razmotriti a ovoj diskusiji objavljivati daljnji razvoj. Vaše mišljenje se traži!
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne MiRo »
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković

Anonymous

• Gost
(Nema naslova)
« Odgovori #1 : Veljače 19, 2008, 05:52:55 prijepodne »
izvještaji su dobri, možda eventualno smanjiti margine gore i dolje, ali osobno mislim da su i stari izvještaji sasvim OK.

btw, nekako mi je ovaj font kao na pisacoj masini. bilo bi dobro staviti neki font koji ima i grčki alfabet (čisto kao šminka za označavanje smj. kuta, prijelomnog kuta i sume...)

...inace predavanja sa gospodom iz Tehnike su dobro prosla
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne Anonymous »

turpija

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
(Nema naslova)
« Odgovori #2 : Veljače 19, 2008, 01:48:58 poslijepodne »
Sve ok, ali ovi podaci o tlaku, temperaturi, vlazi ... su u 99% slucajeva nepotrebni ... barem u manjim poslovima ... tako da ne bi bilo lose staviti negdje opciju ukljucivanja/iskljucivanja tih informacija ...

i da, kad ste se vec dotakli izvjestaja, bilo bi zgodno nekako ih organizirati u geomiru, npr. napravim racunanje povrsina za 10-tak cestica i imam 10 stavki "racunanje povrsina" ... nemam jos jasnu ideju kako to posloziti da bude pregledno i efikasno, ali ako mi padne na pamet neki konkretni prijedlog, znat cete ;)
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne turpija »

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
(Nema naslova)
« Odgovori #3 : Veljače 19, 2008, 01:58:55 poslijepodne »
Podaci o atmosferskim korekcijama se mogu iskljuciti u svojstvima predmeta - stavku Prošireni prikaz redukcija treba isključiti ( nakon toga je poželjno radnjom Alati/Svojstva – lokalna -> Ishodišna ) pohraniti postavke za sve buduće predmete.
Sto se tiče računanja površina, jedini pregledan način je ako je svaka prikazana na svom izvještaju. Ima malo više papira ali bar predmet izgleda ozbiljnije... :)
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković

turpija

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
(Nema naslova)
« Odgovori #4 : Veljače 20, 2008, 08:35:25 prijepodne »
Ok, znaci mislili ste na sve ;)

a sto se tice izvjestaja, mislio sam na geomirovu sekciju "izvjestaji" ... na papiru je ok (sto vise papira to bolje - novi je moto elaborata), ali u onom prozorcicu nastane guzva istoimenih stavki ...
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne turpija »

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
(Nema naslova)
« Odgovori #5 : Veljače 20, 2008, 01:00:15 poslijepodne »
Bok!

Citat:
a sto se tice izvjestaja, mislio sam na geomirovu sekciju "izvjestaji" ... na papiru je ok (sto vise papira to bolje - novi je moto elaborata), ali u onom prozorcicu nastane guzva istoimenih stavki ...

Tu mogu možda ubaciti sortiranje prema određenim stupcima.
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković