Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/.sites/683/site231/web/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 brza pitanja

Autor Tema: brza pitanja  (Posjeta: 613 )

coi

• Napredni GeoMIR korisnik
  • **
brza pitanja
« : Ožujka 17, 2008, 03:17:33 poslijepodne »
Postovani,

molim da mi ukratko objasnite kada korititi automatsko , a kada interaktivno racunanje tocaka.

U cadu mi objasnite kada se korist ucitavanje lokalnih koordinata, a kada ucitavanje lokalnih - prosireno

I zadnje, kako dobiti u cadu visine na poligonima.

Srdacno se zahvaljujem.
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne coi »

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
(Nema naslova)
« Odgovori #1 : Ožujka 18, 2008, 08:25:32 prijepodne »
Dobar dan!

Citat:
molim da mi ukratko objasnite kada korititi automatsko , a kada interaktivno racunanje tocaka.

Računanjem detaljnih točaka interaktivno računa se ujedno i orijentirani smijer stajališta koji je neophodan za automatsko računanje... Znači automatsko se može koristiti za stajališta s kojih su već jednom izračunate detaljne točke a potrebno ih je opet izračunati - primjerice nakon prenumeracije točaka ili promjene kodova točkama...

Citat:
U cadu mi objasnite kada se korist ucitavanje lokalnih koordinata, a kada ucitavanje lokalnih - prosireno

Učitavanje lokalnih koordinata je jedina opcija za korisnike GeoMIR4Free. Proširena opcija upisuje još uz broj točke visinu i kod.

Citat:
I zadnje, kako dobiti u cadu visine na poligonima.

Poligoni, kao i detaljne točke imaju visinu u Z koordinati ali kod poligona nije vizualizirana jer to najčešće nije potrebno. Ako bude potrebno, ugradit ću.
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne MiRo »
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković

Anonymous

• Gost
(Nema naslova)
« Odgovori #2 : Ožujka 18, 2008, 10:09:42 prijepodne »
Ispravak netočnog navoda:

Kada se stvaraju objekti iz kodova, visina poligona se vidi ali treba upaliti dotični layer.
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne Anonymous »

MiRo

• Administrator
  • GeoMIR guru
    • GeoMIR
(Nema naslova)
« Odgovori #3 : Ožujka 18, 2008, 10:16:07 prijepodne »
Citat:
Ispravak netočnog navoda:

Kada se stvaraju objekti iz kodova, visina poligona se vidi ali treba upaliti dotični layer.

Koliko sam ja shvatio, ne radi se o objektima nego o učitavanju koordinata - prošireno.
« Zadnja izmjena: Siječnja 01, 1970, 01:00:00 prijepodne MiRo »
Srdačan pozdrav

Miroslav Mareković