CAD modul za AutoCAD i BricsCAD

Veselimo se što možemo najaviti dostupnost CAD modula za još dvije CAD platforme:

 

Iako i dalje tvrdimo da je kombinacija GeoMIR*Desktop plus ActCAD najbolja opcija, ako se uzme u obzir cijena i kvaliteta softvera, veseli nas što smo u mogućnosti izaći u susret svim onim korisnicima, koji iz raznih razloga ne mogu ili ne žele mijenjati svoju CAD platformu.

Instalacija za BricsCAD već postoji i dostupna je za prijavljene korisnike u odjeljku za preuzimanje, a za AutoCAD je u pripremi.

Nova inačica softvera

Objavljena je nova inačica softvera GeoMIR*Desktop. U prethodnoj se potkrala pogreška u postavkama, pa je u nekim slučajevima kvaliteta slike preuzete sa Geoportala bila ispod očekivanja. Također, učitavanje točaka iz datoteke kada je razdjelnik TAB nije radilo kako treba.

Kako smo već radili na preuzimanju slike sa Geoportala, proširili smo funkcionalnost dodajući PNG kao format slike te mogućnost odabira razlučivosti preuzete slike u DPI ( 96, 150 i 300 – za sada koristiti 96 jer slika nije oštrija pri većoj razlučivosti).

Kao i uvijek, detaljne informacije o ovoj inačici dostupne su u odjeljku "Kronologija" online uputa.

Nova inačica softvera

Objavljena je nova inačica softvera GeoMIR*Desktop, sljedeća u redu velikih nadogradnji. Izdvojili bi:

Izradu pisama i potpisnih lista iz odabirom čestica

Prepravljen i proširen je način preuzimanja slike sa Geoportala

Alatne trake i promjena rasporeda padajućih izbornika

Opširnije...

12. Simpozij OIG u Opatiji, od 18. do 20. listopada 2019.

Poštovane kolegice i kolege,

i ove godine predstaviti ćemo GeoMIR*Desktop na Simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije, u Opatiji od 18. do 20. listopada. Tradicionalno, na našem izložbenom prostoru moći ćete saznati sve informacije vezane uz naš softver.

Autor softvera Miroslav Mareković te partner u prodaji i podršci Zoran Šarić iz tvrtke GiP Šarić d.o.o. biti će Vam na raspolaganju.

Facebook stranica Geomir.software

Napokon smo pokrenuli GeoMIR Facebook stranicu! Sve važne informacije će biti dostupne na Facebooku i na web stranicama, a objavljivati ćemo i dalje naše biltene emailom. Za sada je posjetiteljima onemogućeno objavljivanje na stranici, isto kao i slanje poruka.

Posjetite nas, lajkajte, pratite, dijelite…

Poveznica: https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/Geomir.software

Nova inačica – kontrola kvalitete iz crteža

Objavljena je nova inačica softvera GeoMIR*Desktop za ActCAD i ZWCAD, kojom predstavljamo ugradnju

kontrole kvalitete crteža i detaljan prikaz rezultata kontrole u isti.

Komunikacija se oslanja na javno dostupan protokol komunikacije naziva "SDGE REST API", koji je objavljen od strane Državne geodetske uprave. Kako je tema vrlo specifična, osim klasičnih uputa, napravljene su detaljne video instrukcije za korištenje.

Napravljena je naredba za zakretanje crteža u Layoutu prema unosu referentnih točaka, uz automatski zakret znaka za sjever. Naredba koristi za to predviđene alate CAD softvera i preporučuje se za korištenje kada usjevereni prikaz nije idealan za štampanje.

Kako bi bio olakšan unos kućnog broja, napravljena je naredba kojom se odabirom postojećeg kućnog broja u crtežu, pamte atributi Šifra ulice (S_U) i Šifra naselja (S_N) te se koriste pri svakom sljedećem unosu novih kućnih brojeva.

Prikaz posjedovnog lista za čestice je prerađen i usklađen sa strukturom GML-a i službenim izgledom ispisa.

Kao i uvijek, napravljeno je mnoštvo promjena vezanih uz usklađenje softvera s promjenama u Sustavu DGE, te manje promjene na postojećim naredbama.

Bitne poveznice:

Video instrukcije „Kontrola kvalitete servisom SDGE“: https://youtu.be/RP7Y1dVg8cc

Online uputstvo, odjeljak „Kontrola kvalitete“: http://g5help.geomir.org/Kontrolakvalitete.html

Online uputstvo, odjeljak „Kronologija“: http://g5help.geomir.org/Kronologija.html

Dilema DWG ili DXF

Niti jedan od ta dva formata CAD crteža ne treba posebno predstavljati, oba su svima dobro poznata. No jesu li?

Opširnije...